Бъчварова: БСП не могат да преживеят, че ние осигурихме 160 млн. евро за бежанския проблем

Бъчварова: БСП не могат да преживеят, че ние осигурихме 160 млн. евро за бежанския проблем
http://www.informo.bg/
A A+ A++ A

БСП не могат да преживеят, че ние осигурихме 160 млн. евро за миграционната ситуация, след като те за последните 4 години не бяха осигурили никакви пари. Tова каза на пресконференция вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, пише агенция „Фокус“. „Изграждането на три площадки е в размер на 1,7 млн. евро. Това е сумата от тези 18,9 млн. евро. Оттук нататък са почти 6 млн. за храна на гражданите, 8,6 млн. евро за обзавеждане, оборудване и охрана. 6 млн. за доставка на 500 сглобяеми контейнера.

Това означава, че наистина се потвърждава тезата ни, че са необходими кризисни центрове. 2,5 млн. за подобряване на условията за прием на уязвими лица в тези центрове, почти 2 млн. за консултиране на гражданите на трети държави за изпълнение на индивидуални планове за доброволно връщане. Всички тези средства са насочени към осигуряване на по-ефективния прием на бежанците в страната ни. Цялата тази сума е под 20% от общата, която ни отпуска комисията“, обясни Бъчварова и добави, че 130 млн. отиват за охрана на границата. „Онзи ден на КСНС г-жа Нинова ми каза, че било глупост това, което пише в Женевската конвенция от 1957-а година, че не може да се възпрепятства достъпът на бежанците за преминаване на границата. Каза, че това било глупост и не можело да бъде така. Това е текст от Женевската конвенция, която България е подписала“, продължи министърът в оставка. 

Бъчварова коментира, че не знае на каква кола се вози ген. Румен Радев и това не е в нейните правомощия. „Вярвам на институциите, че си вършат работата. Не знам за какви назначения става въпрос. В МВР няма такива. Никога не сме отказвали да слушаме. Явявала съм се да отговарям на над 300 въпроса в парламента. Голяма част от тях от август месец насам са били във връзка с миграционната ситуация и прословутите 160 млн., които не могат БСП да преживеят, че ние успяхме да ги осигурим, след като те никакви пари не бяха осигурили за последните 4 години“, каза още Румяна Бъчварова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите