Родители на деца с увреждания отново на протест пред НС

Родители на деца с увреждания отново на протест пред НС
Източник: www.bnews.bg
A A+ A++ A
Утре пред Народното събрание  ще се проведе третият за тази година протест на родители на деца с увреждания. Той се подкрепя от много съмишленици и пациентски организации, както и от Асоциацията на експертните лекарски комисии, съобщи Красимира Обретенова от инициаторите на протеста. Основното искане е за по-добра политика по отношение на хората с увреждания у нас и за написването на Закон за личната помощ, предаде БНР.
 
Липсата на цялостна и адекватна политика по отношение на проблемите на децата с увреждания и на хората с увреждания , отново ще изправи родителите на протест пред парламента, изтъкна още Красимира Обретенова, която е майка на дете с увреждане.
 
Бъдещите законодателни промени в социалната сфера за получаване на помощи от над 920 лева за децата до 18 години с максимален процент увреждане 90% всъщност ще се вземат от много малко деца, а самата промяна ще доведе до корупционни практики и масово намаляване на % увреждане от страна на институциите, смятат организаторите на утрешния протест.
 
Според Боряна Драганова, също родител на дете с увреждане, след като дъщеря и сега навършва 18 години, тя няма да получава помощите, които и са се полагали досега, а само минималната пенсия и добавка -  ако учи. Затова утре родителите ще настояват също личната помощ да е обусловена от реалните индивидуални потребности на лицата с увреждане - независимо дали са под или над 18 години.

#увреждания #законодателни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници