Двама българи са задържани за контрабанда на валута от Турция

Двама българи са задържани за контрабанда на валута от Турция
Източник: Poligraff
A A+ A++ A

Контрабандна валута с левова равностойност 71 887 лeва иззеха митнически служители на пункта "Малко Търново". Недекларираната валута е открита у двама български граждани, които са пътували с лек автомобил марка "БМВ" от Турция за България. Това съобщи Катя Иванова, говорител на Регионалната митническа дирекция в Бургас, цитирана от Кросс.

На митнически пункт Малко Търново шофьорът и пътуващите в автомобила двама пътници са заявили, че не внасят стоки или валута, подлежащи на деклариране. При последвалата проверка и личен преглед на шофьора, български гражданин, митничари откриват в джобовете на якето и в портфейла му, недекларирани 24 800 турски лири, 13 250 евро и 650 долара с обща левова равностойност 40 610 лева, съобщава Агенция "Митници".

Още 20 700 недекларирани турски лири, 10 000 долара и 800 евро, с обща левова равностойност 31 277 лева, са открити в ръчната чанта и в портфейла на единия от пътниците в автомобила-също български гражданин.

Срещу двамата нарушители са съставени актове по Валутния закон и Закона за митниците. Иззетата недекларирана валута подлежи на отнемане в полза на държавата.

#Малко Търново #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници