Нов взрив край Петолъчката в 5.30 ч.

Нов взрив край Петолъчката в 5.30 ч.
Първият взрив в склада избухна около 14:40 часа във вторник и беше последван от дълга поредица по-леки гърмежи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 5.30 ч. в сряда, 6 юни, е регистриран нов взрив във военен склад край Петолъчката.

В сряда сутринта ще бъдат използвани дистанционно управлявани машини, за да се огледа района, предаде БГНЕС.

Забранена за влизане остава трикилометровата зона около военните складове близо до Петолъчката на територията на Ямболска област. Главният път София–Бургас между Петолъчката и с. Лозенец ще остане затворен най-малко и през утрешния ден.

Към настоящия момент няма загинали от тези, които са изведени вече от зоната, в която бяха взривовете. Трима са в неизвестност. Проверява се и системата за човешки ресурси в завода, за да се уточни точно колко са били работниците по време на аварията.

18 са работниците, които са преминали през лечебни заведения в Ямбол и Сливен, от тях седем са оставени на лечение.

По информация на Министерството на здравеопазването осем души са приети в болница след взрива в складовете за боеприпаси край Петолъчката.

Девети пациент е постъпил в областната болница в Ямбол. Той е с нараняване на тъпанчето от взривната вълна, настанен е в отделение „УНГ“.

В това отделение вече има двама пациенти. Други трима са в хирургичното отделение на болницата, а още трима – в ортопедичното. Междувременно един пациент от постъпилите досега общо 9 души е бил изписан и в момента хоспитализираните в лечебното заведение са 8 пациенти.

Около 150 души, предимно жени, болни и малки деца, бяха евакуирани в село Блатец. Те бяха от село Горно Александрово и бяха настанени в училище „Св. Климент Охридски“, където ще им бъдат предоставени дюшеци и одеяла, за да прекарат нощта. Днес специалистите ще решат дали е безопасно да се върнат в селото си.

В складовете е имало стари снаряди и боеприпаси, предназначени за утилизиране. Собственик на складовете е софийската фирма „Берета трейдинг“.

„Там няма, никога не е имало и няма да има някакви опасни вещества – нито химически, нито биологически, каквото и да е“, каза Десислав Делев, собственик на „Берета трейдинг“.

Делев обясни, че взрив е имало в първи цех, веднага след него хората са побягнали и са напуснали базата. В складовете са се утилизирали боеприпаси, които са останали след взривовете в Челопечене. Режимът е изключително тежък и се контролира от МВР.

„За съжаление обаче в нашата работа се случват производствени аварии, такова е естеството на работа“, заяви Делев.

#Петолъчката #взрив #взривове #военни складове #МВР #Министерство на здравеопазването #пострадали #загинали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници