Нова блокада на гръцките фермери заради реформите в страната

Нова блокада на гръцките фермери заради реформите в страната
Нова телевизия
A A+ A++ A

Гръцките фермери „загряват“ тракторите за нови масови протести срещу данъчната и социална реформа на правителството, информира Нова телевизия. 

От днес до 15 декември протестните им действия ще бъдат символични, като на 17 декември ще имат общо събрание на което ще решат в зависимост от позицията на правителството дали ще преминат към ефективни стачни действия.

Днес Фермерите от Килкис пристъпиха към символична блокада на гранично пропусквателен пунк "Евзони" на границата между Гърция и Македония, която продължи два часа и половина.

Вече са паркирани първите 50 машини. Те изрично подчертаха в официално изявление, че не искат да създават проблеми, но вече са там за да изпртят ясно послание към управляващите и настояват за основни облекчения в данъчното облагане, намаляване на възрастта за пенсиониране и осигурителната вноска.

В същото време от Общогръцката Федерацията на моряците обявиха, че удължават с нови 48 часа стачката си, която трябваше да приключи в неделя сутрин. Така Гърция остава без морски транспорт до вторник сутрин. Гръцките моряци се оплакват от предложението за премахване на специалния режим за морските лица в резултат на което облагаемия им доход скача на 45%. Ако се добави и специалната вноска солидарност от почти 10%, повече половината от приходите им се стопяват.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници