Пловдивски лекари ще преглеждат в бежанците в Харманли

Пловдивски лекари ще преглеждат в бежанците в Харманли
Dnes.bg
A A+ A++ A

От 5 до 9 декември лекари със специалност паразитология, инфекциозни болести и дерматология ще преглеждат в Центъра за чужденци в Харманли.

Пловдивски екип беше там и преди седмица. Тъй като най- спряганите болести, от които се страхува населението на градчето, са инфекциозните, от специализираната клиника към УМБАЛ "Св. Георги" съобщават данни от последните две години, пише БГНЕС.

17 души с диагноза малария и лайшманиоза са приети и лекувани там, от тях осем са български граждани. През 2015 година с малария са приети трима български пациенти и един бежанец. Само един бежанец с кожна лайшманиоза е хоспитализиран през 2015 година- още през януари. Той е бил от Центъра за чужденци в Харманли. Тази година до момента са приети и лекувани 9 души с малария- от тях седем са бежанци, останалите двама са български граждани. От бежанците трима са били от центъра в Харманли. С висцерална лайшманиоза са хоспитализирани тази година само трима пациенти, сред тях няма бежанци, и тримата са български граждани. При прегледите на пловдивския екип преди седмица в центъра са установени няколко случая на варицела, пневмония и гнойна ангина. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници