Запален на стълбите диван обгази 12-етажен блок

Запален на стълбите диван обгази 12-етажен блок
От пожарната неведнъж са коментирали, че при такива ситуации се получава т.нар. тунелен ефект и е много трудно да бъде овладяна огнената стихия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пожар, тръгнал от запален на стълбите диван, стресна обитателите на 12-етажен блок в Русе.

Голяма част от хората побързаха да напуснат домовете си заради силната миризма, която изпълнила стълбищното пространство, предаде БГНЕС.

Оказа се, че причината за пожара е запален диван на седмия етаж, който е бил изнесен от собствениците, за да не заема излишно място в апартамента им.

Според съседите на такива хора трябва да се налагат санкции, защото не се спазват разпоредбите на пожарната да не оставят горими вещи и предмети в междуетажните пространства.

От пожарната неведнъж са коментирали, че при такива ситуации се получава т.нар. тунелен ефект и е много трудно да бъде овладяна огнената стихия.

За щастие живущите навреме са усетили огъня и са успели да го потушат сами до идването на екипа на пожарната.

Съседи коментираха, че се е наложило да ползват асансьорите, за да се измъкнат, тъй като вещите в междуетажните пространства са препречвали единствения правилен изход.

Сред уплашените имаше доста жени и деца, според които от огъня е можело да се запали и цистерната за нафта, която също се е намирала на стълбището, но няколко етажа по-надолу.

#Русе #пожар #диван

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници