Българите в Крим към всички кандидат-президенти: Елате и вижте какво е положение в региона

Българите в Крим към всички кандидат-президенти: Елате и вижте какво е положение в региона
http://www.bnews.bg/
A A+ A++ A

Българите от Крим канят 20 български политици, които са били кандидат-президенти, на полуострова да се запознаят с положение в региона от първа ръка, а не от СNN.

Това съобщи пред журналисти ръководителят на обществената организация "Регионална българска национално-културна автономия Република Крим" Иван Абажер, пише БГНЕС.

„Узря ни такава мисъл, ние сега работим върху нея: Искаме да поканим всичките 20 кандидати (за президенти на България- ред. ТАСС) на гости у нас, за да чуят и видят реално как стоят нещата при нас в Крим към днешния ден“, посочи Абажер.

По думите му кандидат-президентите на България „са представлявали интересите на много партии и движения“, затова тяхното посещение в Крим ще позволи да представят на българите информация за реалното положение на полуострова. „И тогава ще могат не по картинките от СNN, а въз основа на реални данни да представят истината за Крим на своите партийни и обществени организации, които са ги издигнали за кандидат-президенти“, поясни Иван Абажер.

Според него посещението на българските политици в Крим ще се превърне в част от „народната дипломация“, която ще спомогне да се разруши информационната блокада в региона, попаднал под санкции след присъединяването му към Русия.

Абажер съобщи още, че представители на неговата организация планират да участват в церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Румен Радев. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници