Жълт код за силен снеговалеж в цялата страна

Жълт код за силен снеговалеж в цялата страна
google.bg
A A+ A++ A

Всички почитатели на снега сега сигурно са много щастливи. Радостта им обаче няма да трае дълго, защото валежите ще спрат още днес следобед, а от утре започва повишаване на температурите. Какво ни очаква преди това?

Според синоптиците, а и както се вижда навън, ще продължи да превалява сняг. В следобедните часове от север валежите ще спират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух, пише inews.bg.

Сутрешните температури ще са близки до максималните - между минус 1 и 4 градуса, а през деня понижението на температурите ще продължи. За столицата се очаква живакът в термометрите да не мине 0 - ще бъде минус 1. Най-топло днес ще е в Сандански и Бургас, където ще е 4 градуса, а най-студено - в София.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа силен, предимно североизточен вятър. По високопланинските проходи ще има навявания. Застудяването ще продължи. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, а на 2000 метра – около минус 9 градуса.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд и сняг. Вятърът ще бъде умерен и временно силен от север-североизток. Максимални температури на въздуха ще са 3-4 градуса, а тези на морската вода - 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

#сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници