Катастрофа, медии, прошка или изгода - морален казус след тройна загуба

Катастрофа, медии, прошка или изгода - морален казус след тройна загуба
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

 

Морален казус раздели хора, сродени по силата на съдбата от огромна трагедия, предаде БГНЕС. На 18 ноември през нощта 26 годишният водач Любомир Трайков кара с висока скорост и след употреба на две чаши вино мощната си кола по бул. "Руски", когато пътя му засича "Пежо", управлявано от Атанас Ламбджиев, който в момента е правел ляв завой и е отнел предимство.

Ударът е толкова силен, че на място загиват 46-годишният Атанас и 44-годишната Виолета Богунска, която е била на предната седалка. Тежко ранени са племенникът на Атанас - 26-годишният Димитър и 23-годишно момиче, негова приятелка. Може да се каже, че жертвите от катастрофата ще бъдат три, защото към днешна дата раненото момиче е в мозъчна смърт и лекарите очакват разрешението на родителите да изключат апаратурата. След удара трите деца на Атанас остават сирачета, без майка остава дъщеричката на Виолета. Водачът, причинил катастрофата, е син на известен бизнесмен в града. Прокуратурата го беше задържала за 72 часа, впоследствие съдът го освободи под парична гаранция от 15 000 лв.

Дотук историята се развива като много други, с които са изпълнени полицейските бюлетини в цялата страна. Каквото и да се прави, каквото и да се говори, ситуациите на пътя, особено гарнирани с нарушения като превишена скорост, управление след употреба на алкохол, непозволени маневри нерядко водят именно до такива трагични развръзки. И тук се намесват... и конвенционалните, и социалните медии. След публикации в местната преса за нерадостната съдба на осиротялото семейство на Атанас, който единствен го е издържал, състраданието на мнозина се смеси с възмущението от решението на съда.

Междувременно семейството на водача се държи по начин, който не се среща често. Погребението на Атанас е поръчано и платено в частна агенция от бащата на момчето, наричано вече " убиец". Той не е афиширал този си жест, издава го агенцията. След това двамата - баща и син, посещават вдовицата и децата у дома им. Бащата й връчва една "стартова" сума от 3 000 лв, с което тя да покрие разноските на дома и децата, обещава й работа и поема ангажимент да издържа и трите деца до края на обучението им. Всичко това е достояние на медиите, които показват как вдовицата Корнелия и водачът, лишил мъжа й от живот Любомир, плачат заедно, а тя му прощава.

След тази среща жената, която твърди, че е простила на момчето и то не е убиец, е подложена на яростна критика както от непознати в социалните мрежи, така и от близките на останалите жертви. Срещу нея се обръща и племенникът на мъжа й, който е ранен в колата. В крайна сметка днес Корнелия Петкова свика пресконференция, на която показа банков документ и заяви, че връща помощта на Трайков. Тя се отказа публично и от обещанието му да издържа децата й, ще приеме единствено подкрепата му за работа. Корнелия каза, че за нея убиец единствено е онзи, който умишлено е лишил някого от живот. После поясни, че след като разгледала в Гугъл, разбрала, че и без умисъл убийството си е убийство.

Тя се представи като католичка и не се отрече от прошката си. В залата тя бе придружена от двама адвокати, което поемат защитата на семейството и про боно. Първоначално Корнелия беше казала, че няма да завежда граждански иск. Днес заяви, че ще заведе, но няма да се подпише в петицията за най-строга присъда на Любомир Трайков, която върви в момента. Тя помоли медиите повече да не я търсят и каза, че от утре ще смени телефонния си номер. 

 

#Любомир Трайков #водача #залата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници