Полицията в Харманли следи за нови провокации. Очакват премиера Борисов

Полицията в Харманли следи за нови провокации. Очакват премиера Борисов
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Преди час стана ясно, че премиерът в оставка Бойко Борисов пътува към Харманли на извънредно посещение. Полицията се опитва да отцепи пеример, за да стихне напрежението между хората, които са се събрали отвън, бежанците и жандармерията, предаде БНТ.

Недоволството в лагера ескалира още преди обяд, когато около 2 000 мигранти излязоха на протест срещу забраната да напускат свободно лагера. Ограничението беше наложено, заради опасения от разпространение на заразни болести. След намеса на жандармерията и последвали преговори с председателя на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова се стигна до успокояване на обстановката, но с настъпването на вечерта отново възникнаха сблъсъци със силите на реда.

По думите на главния секретар на МВР Георги Костов над 200 са задържаните към момента. "Спрямо всеки ще бъде проведено съответното досъдебно производство и ще получи наказание спрямо вината си. Вътре беше канонада. Унищожиха голямо количество държавно имущество. В центъра бяха направили организация, така че в тъмната част на денонощието и във време съвпадащо с вашите емисии да предизвикат ескалация на напрежение, така че да дадат послание за несигурност в обществото. Вътре определено има явни белези от вандалски действия. Те не са по никакъв начин предизвикани по какъвто и да е начин от служителите в центъра вътре от Държавна агенция за бежанците, нито от нашите колеги", каза още той.

#Бойко Борисов #Харманли #бежанците #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници