Разработиха двигател за космически пътувания

Разработиха двигател за космически пътувания
Нова телевизия
A A+ A++ A

Астрофизици от лабораторията "Eagleworks" разработиха двигател, който ще отвори нови врати в космическите пътувания. Иновативната концепция дълги години беше отхвърляна като невъзможна и противоречаща на законите на познатата ни физика. Последните тестове на двигателя "EmDrive" обаче били успешни, твърдят авторите на концепцията в свой научен доклад, съобщава Нова телевизия.

"EmDrive" генерира движение чрез електромагнитна енергия. В устройството с формата на конус циркулират фотони, който, удряйки се в стените, пораждат движение на цялата система. Системата обаче влиза в противоречие с един от основните законите на физиката, формулирани от Исаак Нютон, според който всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.

Първите успешни резултати на революционния двигател бяха факт още през 2014 г. От тогава насам машината е преминала още редица изпитания, доказали, че тя работи, обясняват учените.

Ако сметките се окажат верни, "EmDrive" ще направи истински пробив в космическите пътувания. Двигателят ще движи летателни апарати без класическото гориво, което е тежко и скъпо бреме. За сметка на това ще се ползва слънчевата енергия. Така от Земята до Марс например астронавтите ще стигат за около 70 дни. Ще е възможно да се транспортира много по-голямо количество полезен багаж, а излагането на пасажерите на опасната космическа радиация ще е ограничено.

 
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници