Десислава Танева: Ако ме разпитват за сектор „Земеделие” ще обясня всичко в детайли

Десислава Танева: Ако ме разпитват за сектор „Земеделие” ще обясня всичко в детайли
БГНЕС
A A+ A++ A

В никакъв случай не мога да дам оценка за изпълнението на всеки човек на служебните му задължения, без значение те кого засягат. Не съм била част от тези системи, за да мога да дам оценка.

Това заяви земеделският министър в оставка Десислава Танева след като бе запитана си обяснява, че прокуратурата и следствието се занимават с правителството веднага след като е подадена оставка, пише БГНЕС.

„Аз мога да дам оценка и мнение за сектор „Земеделие”, това съм учила и работила и за това имам самочувствието за експертиза и мога да отстоявам позиция. За всички останали институции бих казала, че във всяко време без значение правителства и смяна всеки, на което място е, трябва да изпълнява задълженията. Така, както частният сектор земеделието работи без значение какво е правителството, защото трябва да произведе и отгледа земеделската продукция”, подчерта Танева.

На въпрос дали се притеснява, ако бъде разпитвана за сектор „Земеделие”, тя коментира, че не се притеснява. „Мога да обясня в детайл всяка политика през тези две години, която сме направили. Мога да отчета и резултатите. Изпращаме една година с ръст във всички земеделски производства. Рекорден ръст на пшеница в историята на България, за първи път ръст на плодове и зеленчуци, нещо, което до преди няколко години само говорихме”, категорична бе Десислава Танева.

Земеделският министър поясни, че след като си тръгне от правителството, със сигурност първо ще си почине, а после животът щял да си каже.

Танева посочи, и че едно от решението на МС е било за промяна на сметките на ДФЗ, които с близо 600 млн. лв. са били увеличени за разплащане. „Това ще позволи базовата ставка по схемата за единно плащане на площ да бъде платена през декември. Комуникацията, която имахме с неправителствения сектор последният месец е много активна. Тяхното желание, да изплатим авансово възможните плащания декември, предвид ниските цени на земеделските суровини, е напълно обосновано. Радвам се, че това ще стане възможно. Обикновено тези първи плащания на схемата за единно плащане на площ бяха правени края на януари началото на февруари”, заяви Танева.

Според нея това е една добра новина, която се очаквала от сектора. „Авансовите плащания ще бъдат платени на тези земеделски стопани, които са минали всички административни и други проверки, за да има увереност, че парите ще са платени, на който трябва и е изпълнил всички условия”, разясни още Десислава Танева. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници