962 незаконно пребиваващи чужденци са отведени принудително до границите на страната ни от началото на годината

962 незаконно пребиваващи чужденци са отведени принудително до границите на страната ни от началото на годината
Източник: bTV
A A+ A++ A

 

От началото на годината са изпълнени принудителни административни мерки спрямо 962 незаконно пребиваващи чужденци. Дирекция „Миграция“ - МВР прилага последователен и проактивен подход в противодействието на миграционния натиск, оказван върху нашата страна, предаде БГНЕС.

Служителите от отдел „Противодействие на незаконната миграция“ провеждат целенасочени действия за идентификацията на чужденците и своевременната им регистрация в автоматизираните системи ЕВРОДАК и АФИС с цел тяхното връщане в страната на произход., съобщиха от МВР.

От началото на годината до 20 ноември, в изпълнение на принудителни административни мерки, 962 незаконно пребиваващи чужденци са отведени принудително до границите на страната ни. Най-много от тях – 315, са от Ирак, 206 от Афганистан, 85 от Сирия, 84 от Иран и т.н. Само за изминалата седмица такива мерки са осъществени спрямо 51 незаконно пребиваващи граждани на трети страни.

В средата на декември 2016 г. предстои да бъде осъществен първият полет до Кабул, Ислямска република Афганистан, организиран от Република България, съфинансиран и координиран от Европейската агенция за гранична и брегова охрана.

В изпълнение на решението на Европейския съвет от март т.г., когато от Фронтекс бе поискано да допринесе към оперативното изпълнение на дейностите по реадмисия, от април до настоящия момент МВР ежемесечно командирова служители на различни структури на остров Лесбос, Гърция, за подпомагане на гръцките власти. 

#миграция #Ирак #Афганистан #Сирия #Иран #ФРОНТЕКС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници