Шулц отрече спекулациите около канцлерския пост

Шулц отрече спекулациите около канцлерския пост
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

 

Председателят на Европарламента (ЕП) Мартин Шулц опроверга медийните съобщения, че ще се кандидатира за канцлерския пост на Германия. „Това е пълна глупост“, заяви представител на Шулц, който е член на Социал-демократическата партия на Германия, предаде БГНЕС.

Самият Шулц заяви вчера вечерта на икономически форум в Берлин, че социал-демократите ще обявят своя кандидат „в подходящия момент“. „Има график, към който се придържаме“, добави политикът, чийто мандат като председател на Европарламента изтича на 17 януари 2017 година.

Вчера вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" съобщи, че Шулц изявил желание за канцлерския пост на среща с лидера на социал-демократите Зигмар Габриел. Критиците на Габриел отдавна настояват да се издигне кандидатурата на Мартин Шулц, който на изборите за Европарламент постигна висок резултат – 27,3 процента.

Междувременно очаква се канцлерката Ангела Меркел отново да се кандидатира за поста от името на консервативния Християн-демократичен съюз. Парламентарните изори в Германия са идната есен. 

#Мартин Шулц #Зигмар Габриел #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"