16 ноември - Ден без загинали пешеходци (Обновена)

16 ноември - Ден без загинали пешеходци (Обновена)
Haskovo.NET
A A+ A++ A

Инициативата „Облечи се цветно! Запази живота си на пътя!” се провежда в днешния ден без загинали пешеходци пред НДК, пише БГНЕС.

От БЧК посочват, че от началото на тази година до сега у нас са загинали 32 деца – повече, отколкото през цялата 2015 г., а други 1015 са ранени. Една класна стая е останала завинаги празна. „Облечи се цветно! Запази живота си на пътя!” е надслова на инициативата, която БЧК и още редица организации провеждат пред НДК. Тя се провежда в рамките на втория етап на традиционната Акция „Зима“ „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“.

16 ноември е обявен за ден без загинали пешеходци. Тук дойдоха и деца, облечени в цветни дрехи, които получиха и цветни балони. Организаторите предвиждат демонстрация на безопасно пресичане на булевард, приготвиха и занимателна викторина с награди, доброволци на БЧК раздаваха информационни материали.

„Обличай се цветно, запази живота си на пътя" е днешният весел надслов, защото наистина ние бихме могли да предотвратим много пътнотранспортни произшествия, ако успеем да се облечем и добре – цветно, във светли тонове, за да бъдем отдалеч забелязвани от преминаващите автомобили”, посочи д-р Надежда Тодоровска, която е зам.-генерален директор на БЧК. Тя отбеляза, че 35 м е спирачният път, необходим да спре кола, движейки се с 50 км/ч и то ако е сухо платното, ако то не е такова, са необходими 80 м и повече. Ние трябва да направим всичко възможно, за да бъдем забелязани ние и нашите деца и по този начин да се запазим живи и здрави”, каза тя. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници