Калфин: Не е нормално този парламент да взима каквито и да било законодателни решения

Калфин: Не е нормално този парламент да взима каквито и да било законодателни решения
Източник: Спътник
A A+ A++ A

При подадена оставка на правителството, която ще бъде гласувана утре, този парламент, ако не е способен да излъчи правителство, не е нормално да взима каквито и да било законодателни решения, включително за бюджета. Това каза на пресконференция зам.-председателят на ПП АБВ Ивайло Калфин, предаде Фокус.

„Той да приема бюджета на кой? На две последователни служебни правителства, които се назначават от двама различни президенти. По-хубаво е 1/12 да се харчи, докато не бъде избран нов парламент с ново мнозинство. Едва ли ще има правителство в този парламент, но тестът за това дали може да приеме каквото и да било повече законодателство, е да се види дали може да състави правителство“, заяви Калфин.

По думите му в момента, в който не може, тогава не можем да говорим за каквито и да било законодателни решения на този парламент и това трябва да бъде отстъпено на следващия. „На първо четене по бюджета гласуваме с „против“, защото не смятаме, че този парламент би могъл да приема законодателство, което да ангажира служебните правителства“, подчерта той. 

Лидерът на АБВ Георги Първанов допълни, че много от проблемите са били заметени под килимчето и сега се е намерил повод за излизането на ГЕРБ от властта. „Слушайки Борисов, не чух да ни споменава в списъка на това мнозинство, но бяхме изписани отдолу. Допускам, че е редакторска грешка. В този парламент няма да участваме в комбинации. Не познавам лидер, който ще ви каже, че не е готов той и партията му за нови избори. Логично е, ако излизаме от една кампания, макар че резултатът ни беше удовлетворителен, да поддържаме висока организационна бойна готовност за избори. Готови или не, ще участваме много активно. Надявам се в рамките на сегашната коалиция, която имаме, ако преценим, може и умерено да я разширим, но не в посока към големите политически формации. Тръгваме на изборите, за да постигнем висок и убедителен резултат“, каза още Георги Първанов.

#Ивайло Калфин #Георги Първанов #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници