Падна част от фасадата на училище в София

Падна част от фасадата на училище в София
Кметът на София Фандъкова разпореди да се направят повторни огледи на сградите на всички училища и детски градини на територията на Столична община. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Като следствие от земетресението и обилните дъждове падна част от външна фасадна стена на сградата на 90-то СОУ в ж.к. „Люлин".

Кметът на София Йорданка Фандъкова веднага е отишла на място в училището, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Става дума за външната фасадна стена към актовата зала, която се намира на четвъртия етаж на училището. По разпореждане на столичния кмет в училището няма да се провеждат учебни занятия.

Фандъкова е разпоредила районната администрация в „Люлин" да направи организация за провеждане на учебните занятия в други сгради.

Кметът на район „Люлин" Милко Младенов е възложил и е завършил проект за цялостен ремонт на училището, по който проект ще започне ремонт на сградата.

Той е включен в инвестиционната програма на Столична община за 2012 г. Предстои да бъде направен избор на изпълнител за ремонта.

Кметът на София Фандъкова разпореди да се направят повторни огледи на сградите на всички училища и детски градини на територията на Столична община.

#фасада #училище #Йорданка Фандъкова #Фандъкова #кмет на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници