Мария Илиева излиза на балотажа в „Младост“ с готови проекти и амбиция да ги реализира

Мария Илиева излиза на балотажа в „Младост“ с готови проекти и амбиция да ги реализира
A A+ A++ A

Мария Илиева се класира първа сред всички кандидати миналата неделя, като събра подкрепата на 25.18% от избирателите. След два дни тя се изправя на балотажа срещу втората Десислава Иванчева, за която на първия тур гласуваха 17% от жителите на района. Илиева е абсолютно уверена в себе си и възможностите си да продължи работата по облагородяването и модернизацията на столичния район. Който познава добре, тъй като работи по различни проекти в „Младост“ от 2009 г. насам, а образованието й, както и опитът, натрупани в кариерата, не подлагат на съмнения качествата й.

Илиева е магистър по икономика, специалност „Контрол и анализ на фирмената дейност” от Стопанската академия в Свищов и магистър по публично управление от Университета в Лиеж, Белгия. Завършила е 2-годишен квалификационен курс по специалност „Право”, отново в СА „Д.А.Ценов” с квалификация „Търговски прокурист и пълномощник”. Специализирала е също и „Контрол, оценка и одит на публичните разходи” в Националното училище по администрация (ENA), Франция.

Трудовия си стаж започва като одитор в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол (предшественикът на Агенцията за държавна финансова инспекция), след което е работила като одитор в Сметната палата. Притежава богат управленски опит, придобит на ръководни позиции в организации от различни сектори, сред които Комисията за финансов надзор, Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори и НОИ. Илиева е представлявала България в Одитния регулаторен комитет към ЕК и Международния франкофонски институт за финансова регулация. Член е на Института на вътрешните одитори и Асоциацията на експертите за борба с измамите – САЩ. Владее цели 3 езика – френски, английски и руски. Покрай сериозната си кариера е успяла да изгради със съпруга си стабилно семейство с две деца.

Илиева е амбицирана да продължи да развива проекти в „Младост“ вече и като кмет. Сред основните акценти в програмата й е промяната в района да не спират само с метрото, новите булеварди, новите автобуси и тролеи, с които хората вече свикнаха през последните години. „Трябва да продължим с ремонти на кварталните улици, с нови места за паркиране, с нови ясли, реновиране на детските площадки и разбира се, със защита на зелените площи в междублоковите пространства“, казва кандит-кметът на ГЕРБ. За реализацията на амбициите си тя се ползва и с подкрепата на столичния градоначалник Йорданка Фандъкова.

“С главния архитект спряхме строителните намерения на територията на “Въртопо” и започнахме изработването на цялостен план. Ще разчитам именно на Мария Илиева като кмет на района и на гражданите, за да защитим територията за парк”, казва кметът на Столична община. И допълва, че Илиева е човек с опит, който е доказал, че може да решава проблеми, ще гарантира открита работа на районната администрация и ще е в непрекъснат диалог с хората при взимането на решения. Самата Илиева пък споделя, че ще разчита както на подкрепата на столичния кмет, така и на диалога с местните жители, за да се случват нещата така, както за тях ще бъде най-добре.

Кандидат-кметът се обръща към хората в „Младост“ с молба да бъдат активни в гласуването тази неделя, за да не спира обновяването на района, на транспортната инфраструктура, зелените площи, детските площадки, зоните за спорт и т.н. „Младост” е район, в който живеят над 120 хил. души. С което изпреварва много от големите български градове. Затова най-важната задача е да не допуснем работата за района и хората да изостава или да спре“, казва Илиева, която е с №16 в бюлетината.

Тя допълва и че се бори за кметския пост с готови проекти, а не само с обещания. Такива са обновяването на нови 8 декара от парка „Въртопо“, оформянето на нов парк в района около църквата „Рождество Христово“, изграждането на ритуален и културен дом, читални на открито и достъпна среда за хората с увреждания. Според нея реализацията им, както и на други проекти, е гарантирана, тъй като Илиева има подкрепата и на Йорданка Фандъкова. Кандидатът на ГЕРБ си е поставила за цел реализацията и на нови проекти като довършване на разширяването на Околовръстния път от “Младост 4” до магистрала “Тракия”, свързването на бул. “Андрей Сахаров” с булевардите “Копенхаген” и „Андрей Ляпчев“, изграждането на нови обществени паркинги, разширение на велоалеята в “Младост 1”, строителство на детска градина в “Младост 4”, още детски площадки и такива за стрийт фитнес. Разполага с готови проекти и за ремонтиране на квартални улици, подмяна на улично осветление, ремонт на тротоари облагородяване на зелени площи, за да може районът да се включи в програмата „Зелена София“.

Във връзка с тези амбициозни цели Илиева смята, че има достатъчно сериозен опит като икономист, юрист и одитор, за да работи прозрачно, всеотдайно и в диалог с гражданите на „Младост”, а от друга страна да контролира администрацията си и да държи всичко в ред. „Поемам личен ангажимент вратата ми да бъде винаги отворена, за да обсъждаме заедно проблемите, да се вслушвам в хората и да работим заедно. Убедена съм, че само с честно и открито отношение можем да работим и да вървим напред“, казва още Мария Илиева.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници