В. „Ню Йорк таймс”: Президентът Доналд Тръмп. Три думи, немислими за милиони американци, сега означават бъдещето на САЩ

В. „Ню Йорк таймс”: Президентът Доналд Тръмп. Три думи, немислими за милиони американци, сега означават бъдещето на САЩ
http://thefederalist.com/
A A+ A++ A

Победата на републиканеца Доналд Тръмп на президентските избори, която за мнозина в САЩ изглеждаше невъзможна, преобърна американската политика, характеризира резултатите от гласуването в. „Ню Йорк таймс”, цитиран от ТАСС.

„Президентът Доналд Тръмп. Тези три думи, които изглеждаха немислими за десетки милиони американци, както и за голяма част от останалия свят, сега означават бъдещето на Съединените щати”, се казва в редакционна статия, озаглавена „Въстанието на Доналд Тръмп”, информира БГНЕС.

„Отправяйки предизвикателство към всички норми на американската политика, Тръмп обърна с главата надолу първо Републиканската, а после и Демократическата партия, която в момент, когато страната нямаше търпение да се измъкне от сегашното статукво, отново се опита да направи президент политик с фамилията Клинтън”, продължава анализът.

Според „Ню Йорк таймс”, желанието за промени, накарало хората да гласуват за Тръмп, доведе до това, че „Съединените щати се оказаха на ръба на пропастта”. „Тръмп е най-неподготвеният встъпващ в длъжност президент в съвременната история… По темперамент не е годен да ръководи 320 милиона граждани в страна, която се отличава с такова многообразие”, смята изданието.

„Не са налице видими спирачки за отмъстителните импулси на Тръмп”, заключава вестникът.

„Републиканците скоро ще контролират всички клонове на властта на федерално равнище”, отбелязва „Ню Йорк таймс” като има предвид, че представители на партията получиха мнозинство и в Конгреса на САЩ. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници