Криминалистите в Пловдив задъжаха четирима души за незаконни разкопки в Красново

Криминалистите в Пловдив задъжаха четирима души за незаконни разкопки в Красново
Източник: TrafficNews.bg
A A+ A++ A

 

Пловдивски криминалисти задържаха четирима души по време на незаконни археологически разкопки, предаде БГНЕС.

Четиримата задържани мъже - двама на 46 и 20 години от Хисаря, 22-годишен пловдивчанин и 33-годишен от Раковски, разкопали могила в землището на село Красново. На археологическия обект в местността “Кабаик” и в паркиран в близост джип “Сузуки” са открити и иззети фрагмент от керамика, металдетектор, кирка и други вещи, ползвани от групата по време на незаконната изкопна дейност.

При последвалите процесуално-следствени действия от адресите на мъжете са конфискувани втори металдетектор, елементи от уред за сканиране и различни културно-исторически ценности - множество антични монети, два глинени съда, меч и фрагменти от накити. Предстои назначаване на експертиза за датиране на иззетите предмети.

Иманярите са хванати по време на специализираната операция, проведена в неделя от служители на ГД “Национална полиция”, пловдивския отдел “Криминална полиция” и РУ – Хисаря,под ръководството на окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно производство по чл. 277А от НК и работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив.

#криминалисти #Красново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници