Антон Елофсон оглави класирането на боулинг турнира в София

Антон Елофсон оглави класирането на боулинг турнира в София
Източник: бгнес
A A+ A++ A

 

След невероятен ден Антон Елофсон от Швеция оглави временното класиране на SOFIA INTERNATIONAL OPEN – най-силният международен боулинг турнир провеждан в България и на Балканите, предаде БГНЕС.

Елофсон събра 222.3 точки, като най-много в една игра направи 248 точки, което беше рекордно постижение през днешния ден от всички състезатели (максималният брой точки от една игра е 300). Втори в подреждането е Матиас Олсон отново от Швеция с 221.5 точки, а на третата позиция към момента е шампионът на Великобритания и победител от миналогодишното издание Хадли Моргън.

От българите с най-предно класиране към момента е Явор Миланов. Той заема 10-то място с 213.8. Веднага след него в подреждането е Диян Динев с 213.7.

Надпреварата, която се провежда в новата боулинг зала JOY STATION в Студентски град ще продължи до неделя. Участниците се борят за награден фонд от 55 000 евро. Той ще бъде разпределен между 56 финалисти от А група, 18 в Б група и много допълнителни парични награди. Турнирът е втори по ранглиста в Европа.

186 състезатели участват до момента, като се очаква в петък да пристигнат още над 50 от топ играчите, които да се включат в надпреварата. Сред участниците има представители от 28 държави: САЩ, Швеция, Финландия, Холандия, Дания, Великобритания, Ирландия, Испания, Италия, Полша, Румъния, Гърция, Франция, Австрия, Швейцария, Словения и други. За първи път имаме заявено участие на състезатели от Пакистан.

#Хадли Моргън #Явор Миланов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници