Захариев: Благодарни сме на България и на ВМА. Занапред сме ваши длъжници

Захариев: Благодарни сме на България и на ВМА. Занапред сме ваши длъжници
Източник: Clinica.bg
A A+ A++ A

 

Кметът на община Босилеград Владимир Захариев благодари на ВМА и лично на началника на болницата генерал-майор член-кор. проф. Николай Петров за безплатното лечение на неговите съграждани в болничното заведение, предаде БГНЕС.

Благодарността бе изразена по време на откриването на новата Клиника по нефрология и обновената Аула във ВМА.

„Ние като братя от старо време, сме много благодарни на премиера Бойко Борисов, който едно време докато беше и кмет на София ни препоръча да дойдем във ВМА. Днес, в лицето на началника на болницата генерал-майор член-кор. проф. Николай Петров, ще продължи с години наред, такова приемане на нашите пациенти, граждани от Босилеград, на вашите братя - направо сте пример за цяла Европа. Цялата болница, лекарите, сестрите, нямаме думи. Да дойде генерал, премиер, това го няма никъде”, каза Захариев. „Много сме благодарни. Много благодарим и занапред винаги сме ваши длъжници. Такова приемане, сърдечност, приемане на пациентите и на нашия народ и братя, които вие тук приемате, е от сърце. Дадохме вече 50 души кръв, на 1 декември над 100 човека ще доведем тук да дадат кръв. Това е един малък косъм благодарност към ВМА, ген. Петров и Република България”, заяви още той.

„Това е практика, въведена от 2009 г. от премиера Борисов, ние просто я продължаваме. Тези пациенти се лекуват безплатно. Всяка седмица пристига кола с по 4-5-10 души за операции, стави и всичко, което си представите. Това е една грижа”, добави от своя страна ген. Николай Петров. 

#Николай Петров #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници