Японските пощи пазят традициите на новогодишните картички

Японските пощи пазят традициите на новогодишните картички
Източник: Rozali.com
A A+ A++ A

 

Японските пощи ще продадат до края на годината повече от 2.8 млрд. новогодишни поздравителни картички, които ще бъдат доставени на получателите точно 1 януари сутринта, предаде БГНЕС.

В централната поща в центъра на Токио се състоя традиционната церемония по повод началото на тази кампания. В нея взеха участие популярни артисти и певци. Ръководството на пощата призова хората в страната да не забравят за стария обичай да се изпращат на роднини и приятели новогодишни честитки, който напоследък бе изместен от електронната поща и социалните мрежи. В резултат на това по изчисления на пощенските служби, в Япония ще бъдат продадени почти 170 млн. по-малко картички, отколкото през миналата година, макар че и така обемите на тези продажби остават огромни.

Новогодишните картички в Япония имат номера и така се превръщат в своеобразни лотарийни билети. Тегленето на печелившите числа по традиция се провежда на 15 януари. Голямата награда е 100 000 йени /приблизително равняващи се на 1000 долара/, както и множество предметни награди, ваучери за пътувания и др. В Япония традицията да се подаряват поздравителни картички за Нова година е много стара. Тези картички е трябвало да бъдат специално рисувани и украсявани, често пожеланията са били в стихотворна форма. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници