Посредникът на Ганчев обмислял с дни дали да предупреди шефа на НАП

Посредникът на Ганчев обмислял с дни дали да предупреди шефа на НАП
Посредникът на Гриша Ганчев (на снимката) е бивш данъчен директор, занимавал се с големите данъкоплатци, който в момента е висш мениджър в застрахователния бизнес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Посредникът, който е уведомил шефа на НАП Красимир Стефанов за смъртната заплаха, отправена от бизнесмена Гриша Ганчев, обмислял цяла седмица дали да предупреди потенциалната жертва.

По информация на Дарик репликата на Ганчев е била казана в телефонен разговор в 12:54 часа на 11 май, а Стефанов е бил информиран около 9 часа сутринта на 18 май.

Специализираната прокуратура привлече собственика на „Литекс" като обвиняем за закана за убийство и за ръководене на организирана престъпна група заради която на 11 май 2012 г. бяха привлечени като участници в нея общо шестима души, сред които и синът му Данаил Ганчев.

На Гриша Ганчев е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 500 000 лева, предвид имотното му състояние.

Ако в определения срок Ганчев не плати гаранцията, ще му бъде наложена по-тежка мярка за неотклонение „домашен арест" или „задържане под стража".

Посредникът на Гриша Ганчев е бивш данъчен директор, занимавал се с големите данъкоплатци, който в момента е висш мениджър в застрахователния бизнес.

„Ще го изкормя тоя твоя човек червенобузест! Ще му разпоря корема рано или късно! Това трябва да ти е ясно!", гласяла репликата на Гриша Ганчев, като в нея не фигурирало името на Красимир Стефанов.

След седемдневен размисъл посредникът, който повече от 10 години не е в системата на данъчната администрация, решил да уведоми Стефанов.

Телефонният разговор между него и Ганчев се провел на следващия ден, след като при акция „Захар" беше задържан синът на бизнесмена – Данаил, и още петима души.

След като на 18 май Красимир Стефанов е бил информиран, че животът му е застрашен, шефът на НАП е подал сигнал в полицията.

#НАП #Красимир Стефанов #Гриша Ганчев #Литекс #Данаил Ганчев #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници