Белгия отложи преговорите за търговското споразумение между ЕС и Канада

Белгия отложи преговорите за търговското споразумение между ЕС и Канада
Dnes.bg
A A+ A++ A

Белгийските политически лидери отложиха преговорите за присъединяването на страната към търговското споразумение между ЕС и Канада, след като отново не успяха да постигнат консенсус. Това съобщи днес министърът на външните работа Дидие Рендърс. Разговорите ще бъдат подновени в четвъртък, пише БГНЕС.

БГНЕС припомня, че федерални и регионални лидери се срещнаха днес в Брюксел, за да се опитат да постигнат споразумение в навечерието на планираното за утре посещение на канадския премиер Джъстин Трюдо. Това се случи дни, след като премиерът на Белгия Шарл Мишел съобщи на Доналд Туск, че страната му не може да даде съгласие за сключването на договора за свободна търговия между ЕС и Канада. Повод беше несъгласието на Валония, градското правителство на Брюксел и френската общност.

Подписването на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА) ще свърже единния европейски пазар от 500 млн. души с 10-та по големина икономика в света. Според критици на договора той защитава предимно големите международни инвеститори и може да навреди на малките производители.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници