Регистрираха надвишаване на нормите на серен диоксид във въздуха над Гълъбово. Призоваха жителите да не анпускат домовете си

Регистрираха надвишаване на нормите на серен диоксид във въздуха над Гълъбово. Призоваха жителите да не анпускат домовете си
Източник: ЕЙ И ЕС Гълъбов
A A+ A++ A

Има превишение на нормите на серен диоксид във въздуха на Гълъбово. От Регионалната инспекция по околна среда и води в Стара Загора призовават хората да не напускат жилищните сгради и работните си места, предаде БНР. 

Автоматичната станцията, разположена в центъра на Гълъбово, е отчела в три последователни часа – от 12 до 14 часа норми на серен диоксид от 1,7 до 2,3 пъти над пределно допустимата концентрация. Екоинспекцията е уведомила компетентните институции в община Гълъбово да приложат оперативния план за действие за защита на населението.

Указанията на Министерството на здравеопазването в подобни ситуации са хората да затворят прозорците на жилищните и работните си помещения и да не ги напускат, докато не се понижат концентрациите на замърсителя на въздуха – в случая на серния диоксид. От РИОСВ са издали и предписания на четирите топлоелектрическите централи в комплекса „Марица изток“, които са източник на обгазяването, да намалят мощностите си и да увеличат степента на пречистване на серните емисии. 

#Гълъбово #РИОСВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници