Най-накрая разкриха тайната на Бермудския триъгълник

Най-накрая разкриха тайната на Бермудския триъгълник
Източник: iNews.bg
A A+ A++ A

Вече години наред тайната на изчезващите кораби и самолети в района на т.нар. Бермудски триъгълник е сред най-големите мистерии в света. Изглежда в крайна сметка всичко си има логично обяснение и то е свързано с необичайно природно явление. Това твърдят американски метеоролози в нова поредица по научно-популярния канал Science Channel.

За загадъчните случаи в района, според учените, са виновни особен вид облаци, които могат да предизвикат изключително силни ветрове в периметър от 30 до 80 километра. Те имат формата на шестоъгълници и се образуват от взривове във въздуха, които после слизат надолу към океана. При сблъсъка с водата предизвикват огромни и доста опасни вълни.

Някои експерти обаче оспорват тази теория и твърдят, че тя е в сферата на научната фантастика. Според тях подобни явления се срещат и на други места от земното кълбо, но там няма инциденти с изчезващи кораби и самолети.

Припомняме, че Бермудският триъгълник област в Атлантическия океан между Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико. За първи път е споменат от писателя Винсънт Гадис през 1946 г., който написал статия за сп. "Аргоси” за странното изчезване на рейс 19.

ВИДЕО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти

Инбет Казино