Изп. дир. на болница „Св. Екатерина”: Достъпът на българите до здравеопазване е много добър и не се чака като в Англия, Франция и Германия

Изп. дир. на болница „Св. Екатерина”:  Достъпът на българите до здравеопазване е много добър и не се чака като в Англия, Франция и Германия
e-burgas.com
A A+ A++ A

Въобще не мога да говоря за предизборност. Никой не се разболява предизборно. Това заяви на брифинг проф. Генчо Начев, изпълнителен директор на болница „Св. Екатерина”, относно 7,2 млн. лв., отпуснати от кабинета за болниците, пише БГНЕС.

„Това са животоспасяващи средства за подобряване на инфраструктурата, снабдяване с изключително модерна и съвременна апаратура и даване възможност за равнопоставен достъп на всички български граждани до високоспециализирана медицинска помощ в различните краища на България”, обясни Начев.

Според него достъпът за българските граждани до здравеопазване е много добър и не се чака като в Англия, Франция и Германия, но не е равнопоставен за различните краища на България. „Места като Смолян, Търговище, знаете зимно време какво става в Делиормана, Родопите – преспи. Всъщност се дава възможност за това достъпът да се подобри”, каза Генчо Начев.

„По отношение на Св. Екатерина и тези две изкуствени сърца – става дума за две 17-18 годишни момчета, на които ако не се постави това сърце им остава по-малко от месец и половина живот. А така те могат да изчакат пет-шест години за намиране на донор от труп за трансплантация. Чух, че това било нещо предизборно – трябва да ви кажа, че не никой не се разболява предизборно.Обичаме да хвърляме искри, но всъщност зад дима няма огън. Така че не мога да говоря въобще за предизборност”, категоричен бе той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници