Сблъсък с джип уби пешеходка в Благоевград

Сблъсък с джип уби пешеходка в Благоевград
Двете тръгнали да пресичат в посока пивоварната, за да отидат на работа нощна смяна, а на мястото няма пешеходна пътека. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мъж блъсна две пешеходки, едната от които почина на място, а другата е настанена в „Пирогов“ с множество тежки фрактури.

Тежкият пътен инцидент стана към 21:00 часа във вторник на бул. „Димитър Солунски“ в Благоевград срещу входа на пивоварна фабрика „Карлсберг – България“, предаде БГНЕС.

51-годишната Ангелина Б. и нейна връстница слезли от автобус, движещ се по линия 2 от жк „Струмско“ към центъра на града, на спирката пред „Пътнически превози“.

Двете тръгнали да пресичат в посока пивоварната, за да отидат на работа нощна смяна, а на мястото няма пешеходна пътека.

При пресичането на платното от „Струмско“ за центъра на града и двете са пометени от джип „Нисан Терано“, управляван от нотариуса Александър Б.

От удара на джипа тялото на Ангелина отхвръкнало и било подхвърлено върху предния капак на идващото насреща такси.

Спътничката й била прегазена от джипа и починала на място.

На мястото на инцидента, под задните гуми на джипа бе чадърът на прегазената жена, а три метра по-назад двете й обувки. Чадърът на Ангелина бе на отсрещния тротоар срещу портала на бирената фабрика.

Пострадалата 51-годишна жена е транспортирана до благоевградската болница, където е установено, че е с тежка политравма.

Ангелина е с открити фрактури на крайниците, счупен таз, прешлени на гръбнака и други тежки травми. Към 23:00 часа е транспортирана в „Пирогов“ в тежко състояние.

Пробата за алкохол на водача на джипа Александър Б. е отрицателна, взета му е и кръвна проба.

По думите му двете жени изскочили пред джипа му внезапно и нямал време да реагира. По време на инцидента валеше дъжд.

Два часа местопроизшествието бе отцепено от патрулки, а булевардът бе затворен за движение. Огледът на местопроизшествието продължи до 23:30 часа.

#Благоевград #катастрофа #джип #пешеходна пътека

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници