Последният трус е от 4.5, според Американския геофизичен институт

Последният трус е от 4.5, според Американския геофизичен институт
Вторичният трус, който според Националния геофизичен институт към БАН е от степен 3.8 по скалата на Рихтер, уплаши перничани и ги накара да наизлязат по улиците. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Геофизичният институт на САЩ излезе с нови данни за магнитуда на земетресението от вторник в 10.23 ч. на територията на Перник.

Земният трус, разклатил миньорския град и столицата, според американците е 4.5 по скалата на Рихтер, с епицентър на 5 км северно от Перник, на 13 км североизточно от Радомир, на 23 югозападно от Костинброд, на 24 км югозападно от София и на 43 км северно от Дупница, предаде БГНЕС.

Вторичният трус, който според Националния геофизичен институт към БАН е от степен 3.8 по скалата на Рихтер, уплаши перничани и ги накара да наизлязат по улиците.

Все още няма данни за пострадали и за още материални щети, обяви кметът на Перник Росица Янакиева.

Багажите за евакуация обаче стоят приготвени още от мощния трус от 5.8 по скалата на Рихтер миналата седмица.

В Перник рано сутринта зрелостниците се явиха на втората задължителна матура, както и на държавния зрелостен изпит по желание. Учениците са изведени веднага от сградите на училищата след земетресението.

Очаква се образователният министър Сергей Игнатов да насрочи нова дата за матурите.

#земетресение #трус #Перник #Росица Янакиева #кмет #матура #Сергей Игнатов #министър на образованието #Костинброд #София #Радомир #Дупница #БАН #Рихтер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници