Карлово стана столица на розите

Карлово стана столица на розите
Царицата на розите влезе на площад „20 юли“, стъпвайки върху платно от розов сатен, избродирано с цветя. Снимка: Marica.bg
A A+ A++ A

Празникът на Розата в Карлово беше открит от кмета на общината Емил Кабаиванов и Царицата на розите.

С традиционни песни и хора, изпълнени от самодейни състави, бе посрещната Царицата на розата – деветокласничката Миляна Танчева, която откри събитието с пожелания за здраве и благоденствие в понеделник вечерта, предаде БГНЕС.

Еуфорията се пренесе на площад „20 юли“, където за първи път Царицата на розата бе въведена тържествено на сцената от самодейния колектив на село Климент с ръководител Мано Манов.

Кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов връчи на Царицата преходната златна роза, изработена от двадесет и четири каратово злато.

„По време на кризи и войни предците ни не са спирали да отглеждат маслодайното растение, затова ние днес почитаме и се прекланяме пред техния труд“, заяви градоначалникът.

Присъстващите се насладиха на фолклорна програма на ансамбъл „Тракия“ и ансамбъл „Розова долина“ при Народно читалище „Васил Левски – 1861 г.“.

Една от най-атрактивните демонстрации в празничните дни бе представянето на традиционното за града розоварене и дегустация на продукти от маслодайна роза.

Това събитие се състоя в Историческия музей на Карлово, а за финал на вечерта публиката пя и танцува на празничния концерт с изпълненията на Деси Добрева, Тени Омеде, балет „Дивас крю“ и рок изпълнители, които възпяха на различни езици чудодейната роза.

#Деси Добрева #Емил Кабаиванов #Царицата на розата #Карлово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници