1.3 млн. лв. струва земетресението на столицата

1.3 млн. лв. струва земетресението на столицата
Стойността на щетите е около 1 300 000 лева, които общината ще иска от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 1 300 000 лева възлиза стойността на щетите след земетресението от 22 май в столицата, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

В неделя е приключило обобщението на цялата информация, свързана с щетите след земетресението на територията на цялата Столична община.

Стойността на щетите е около 1 300 000 лева, които общината ще иска от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, уточни Фандъкова, цитирана от „Фокус“.

„Работим прекрасно с колегите от Министерството на вътрешните работи, с г-н Цветанов, особено с главен комисар Николов, директор на ГД ПБЗН. Продължава работата в комисиите, за да може да се опише всяка щета, да се направи досие. Комисията ще отпуска средства за сгради, които са пострадали от земетресението, при положение че те имат всички необходими документи“, каза още столичният кмет.

#земетресение #щети #столица #София #Йорданка Фандъкова #кмет #Столична община #Министерството на вътрешните работи #ПБЗН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници