Настаняват 16 души във фургони след земетресението

Настаняват 16 души във фургони след земетресението
30 комисии извършват огледи на всички къщи, които са с поражения от земетресенията в Пернишка област, обяви зам.-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жителите на десет къщи от пернишкото село Мещица, чийто домове не стават за живеене след земетресенията, ще бъдат настанени във фургони, съобщи областният управител на Перник Иво Петров.

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" ще осигури шест фургона за 16 души, предаде „Фокус".

„Допълнително с кмета на населеното място уточнихме, той да сигнализира, ако е необходима още помощ и има още хора, които са засегнати от земетресението," добави Иво Петров.

На среща на областния кризисен щаб в 8:30 часа в четвъртък сутринта Иво Петров е запознал директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов и заместник-министъра на вътрешните работи Димитър Георгиев със ситуацията в Перник и Радомир – най-засегнатите общини след земетресението на 22 май.

Кризисният щаб е направил обход в селата Мещица и Дивотино.

„Ние не успяхме да минем цялото село, минахме само през тези 10 къщи, сигурно има още засегнати сгради, но това е работа на комисията, която трябва да направи оглед, и на кмета на населеното място, за да може да получим по-подробна информация. Все още информацията се обобщава," посочи Иво Петров.

„30 комисии извършват огледи на всички къщи, които са с поражения от земетресенията в Пернишка област," обяви заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев след общо заседание на областния и общинския кризисни щабове на Перник и Радомир.

Димитър Георгиев съобщи още, че хората в пострадалите райони няма да плащат такси при подаване на документи за данъчните оценки, вследствие на земетресенията.

„Тяхна трябва да бъде инициативата, за да могат да си подадат тези заявления до съответните общини в кметствата, след което да си потърсят обратно информация за това какво е станало като обратна документация, която се връща с оценката, за да може да бъдат придвижени в последващия етап, където вече ще се получават съответните помощи," допълни Димитър Георгиев.

#Перник #земетресение #Иво Петров #областен управител #Димитър Георгиев #фургони #Радомир #Мещица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници