Нов трус по време на молебен за здраве в Перник

Нов трус по време на молебен за здраве в Перник
Молебенът беше отслужен в тази църква в края на града, тъй като храмът „Св. Иван Рилски" в центъра е почти разрушен от земния трус. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нов слаб трус разлюля Перник, минути след като в църквата „Успение Богородично" беше отслужен молебен за здраве след силното земетресение на 22 май.

Последният вторичен трус, който е регистриран в 12:43 часа с епицентър на около 25 км югозападно от София, е бил с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер, съобщиха от Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН.

Малко преди това десетки перничани се стекоха в църквата „Успение Богородично" в пернишкия квартал „Изток", за да се помолят за здраве, въпреки дъжда, предаде БГНЕС.

Храмът беше тесен за хората, дошли да бъдат поръсени със светена вода и поименно да бъдат споменати от свещенослужителите пред Господ.

На молебена присъстваха и кметът на кв. „Изток" Ивайло Иванов, Владислав Димитров, народен представител от ГЕРБ и представители на Община Перник.

Молебенът беше отслужен в тази църква в края на града, тъй като храмът „Св. Иван Рилски" в центъра е почти разрушен от земния трус.

По време на молитвата свещеникът спомена и за това, че в нощта на земетресението много перничани са видели силни светлини в небето, то е било за кратко озарено.

Отецът посочи, че може да са били извънземни, може и да не са били, но това е Божия тайна.

Той призова да бъдем човеколюбиви и братолюбиви, както постъпва истинският християнин.

След това всички граждани бяха поръсени със светена вода за здраве и отново се помолиха повече силни земетресения да не разтърсват земята ни.

За съжаление, както и много други храмове в Перник, и църквата „Успение Богородично" не беше пожалена от земния трус и куполът й е напукан.

#Перник #земетресение #молебен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници