Нито едно посегателство върху домовете на перничани след земетресението

Нито едно посегателство върху домовете на перничани след земетресението
Въпреки че много хора прекараха дните след земетресението извън домовете си, върху имуществото им няма нито едно посегателство, съобщи МВР. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма нито едно посегателство върху имуществото на хората в най-засегнатите райони след земетресението на 22 май, констатираха от МВР.

Патрули на „Охранителна полиция" в Перник продължават да дежурят по план, като екипите са удвоени.

На заседание на областния и общинския кризисни щабове на Перник и Радомир, в което участваха зам.-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев и директорът на пожарната главен комисар Николай Николов, представителите на областни и общински институции констатираха, че обстановката в района е нормализирана, няма бедстващи хора, нито хора без подслон.

Подсигурени са палатки и фургони за семействата, чиито домове са опасни за обитаване и или са разрушени. Продължава приемането на заявления от жители на засегнатите селища за оглед на повредените имоти.

Към момента водоснабдяването в Радомир е възстановено изцяло. Доставяната по водопровода вода е годна за пиене. Информацията от представителя на Регионалната здравна инспекция е за нормална епидемиологичната обстановка в региона, няма данни за зарази и инфекции.

#земетресение #Перник #МВР #Радомир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници