Кметът Росица Янакива призова перничани да излязат от шока

Кметът Росица Янакива призова перничани да излязат от шока
Нека не използваме факта, че сме в тежка ситуация, за да се злоупотребява със слухове, да се злоупотребява с претенции, които са неоснователни, призова Росица Янакиева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма пострадали хора, нито допълнителни щети след силния вторичен трус, който разтърси Западна България около 1:00 часа през нощта, съобщи кметът на Перник Росица Янакиева, след като Кризисният щаб обсъди обстановката в областта.

„Настъпил е моментът, в който всички трябва да излезем от шока. Перничани трябва да се мобилизират и да започнат да чистят отломките от комини и да привеждаме града в обичайния му вид," подчерта Росица Янакиева, цитирана от БНР.

Тя призова населението да не вярва на слухове и да не изпада в паника, всявана от невярна информация.

Кметицата посочи, че вчера се е появила подвеждаща информация за очаквани силни трусове.

„Това непрекъснато влияе на психологическото състояние, предизвиква се паника и смут. В такъв момент това само вреди," заяви кметът на Перник.

Екипи на полицията и на инспектората ще обиколят повторно всички улици, особено там, където има стари сгради и ако е необходимо те да се обезопасят.

„Поръчана е допълнително сигнална лента, необходимата техника също ще работи в четвъртък. Има няколко сгради, които трябва да се обезопасят, да се вдигат комини. Една панелна сграда трябва да се премахне, защото създава заплаха," обясни Росица Янакиева.

Кметът на Перник допълни, че в почивните дни работата продължава. Деловодството на общината, което приема молби и сигнали от граждани, също работи.

Екип, който поема и веднага е в състояние да решава неотложни проблеми, там където е доказано, че жилищните сгради не могат да бъдат използвани, също функционира.

„Има вариант за настаняване на хора, ако се наложи," посочи Росица Янакиева и заяви, че са поръчани палатки, които могат да се предоставят за ползване веднага.

„Призовавам гражданите за здрав разум и спокойствие. Нека не използваме факта, че сме в тежка ситуация, за да се злоупотребява със слухове, да се злоупотребява с претенции, които са неоснователни," призова Росица Янакиева.

#Перник #земетресение #Росица Янакиева #кризисен щаб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници