Край на бедственото положение в Перник

Край на бедственото положение в Перник
Земетресението с магнитуд 5,8 по Рихтер разтърси Западна България в сутрешните часове на 22 май. Перник пострада най-сериозно, тъй като епицентърът на труса беше под града. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бедственото положение в област Перник се отменя в 12:00 часа, обяви кметът на община Перник Росица Янакиева.

По-рано Кризисният щаб поиска удължаване на бедственото положение до сряда на обяд, тъй като лошите метеорологични условия затрудняваха работата по отстраняването на щетите от земетресението във вторник.

Земетресението с магнитуд 5,8 по Рихтер разтърси Западна България в сутрешните часове на 22 май. Перник пострада най-сериозно, тъй като епицентърът на труса беше под града.

Земетресението взе само една жертва – жена почина от сърдечен удар заради стреса, а щетите не са сериозни.

„След като снощи направихме обиколка с премиера в някои от селата и последният трус беше към 23:00 часа снощи, Кризисният щаб взе решение да поиска от министъра на вътрешните работи Цветан Цветан удължаване на срока за бедствие," обясни по-рано областният управител на Перник Иво Петров.

Заради бедственото положение матурите на дванадесетокласниците и изпитът по математика от Националното външно оценяване в Перник бяха отложени за следващата седмица.

#земетресение #Перник #бедствено положение #Иво Петров #областен управител #Росица Янакиева #кмет #матури #Национално външно оценяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници