Новият президент на Сърбия празнува победата с Д-р Смърт

Новият президент на Сърбия празнува победата с Д-р Смърт
Томислав Николич е бивш съратник на Слободан Милошевич, но за побадата му на последните избори ключов фактор беше нововъзприетата проевропейска ориентация. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Новоизбраният президент на Сърбия Томислав Николич е празнувал победата си на изборите заедно с лекар, свързан със Земунския клан, по-известен като Д-р Смърт.

Лидерът на Сръбската прогресивна партия Томислав Николич е празнувал в компанията на Златобор Лончар, чието име е било споменато в свидетелските показания в рамките на процеса за убийството на бившия премиер Зоран Джинджич, пише белградският вестник „Блиц", цитиран от „Фокус".

Смята се, че Златобор Лончар е имал близки контакти с ръководството на Земунския клан и е участвал в убийства, организирани от тях.

Някои от свидетелите в процеса за убийството на Зоран Джинджич, който беше екзекутиран през 2003 г., са описали Златобор Лончар като „Д-р Смърт", тъй като лекарят, който е работил в Спешния център, е имал за задача застреляните от Земунския клан хора да не оцеляват.

#Сърбия #Томислав Николич #Зоран Джинджич #Земунски клан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници