Дянков събира сигнали за щети от земетресението

Дянков събира сигнали за щети от земетресението
Симеон Дянков обясни, че част от средствата за подпомагане на пострадалите имоти на граждани ще дойдат от държавата, а другата от дарителска кампания. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От сряда гражданите могат да подават информация за сградите, пострадали при земетресението във вторник, а следващия понеделник правителството ще започне възстановителните работи, обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

„За Перник имаме повече информация, очакваме и за Радомир," обясни Симеон Дянков по бТВ, като добави, че щетите все още се оценяват, макар и да не са големи.

Кабинетът „Борисов" изразява готовност да заседава извънредно по време на празничните дни, за да може в понеделник да започне работата по възстановяването най-напред на обществени сгради – училища и болници.

Симеон Дянков обясни, че част от средствата за подпомагане на пострадалите имоти на граждани ще дойдат от държавата, а другата от дарителска кампания.

Финансовият министър се надява до края на 2012 г. дарителските SMS съобщения да бъдат освободени от ДДС.

Той заяви, че държавата действа значително по-бързо след трагедията в село Бисер, което в началото на годината беше наводнено след скъсване на язовирна стена.

#земетресение #Симеон Дянков #Перник #село Бисер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници