Перник остава в бедствено положение

Перник остава в бедствено положение
Областният управител уточни, че оценката на щетите от земетресението няма да може да се прави пълноценно в сряда, тъй като времето не позволява това. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кризисният щаб в Перник поиска удължаване на бедственото положение след земетресението, което разтърси областта във вторник сутринта, съобщи областният управител на Перник Иво Петров.

„След като снощи направихме обиколка с премиера в някои от селата и последният трус беше към 23:00 часа снощи, Кризисният щаб взе решение да поиска от министъра на вътрешните работи Цветан Цветан удължаване на срока за бедствие," обясни Иво Петров пред БНР.

Искането е срокът на бедственото положение да бъде удължен до 12:00 часа, тъй като метеорологичните условия в Перник не са благоприятни, от полунощ непрекъснато вали дъжд.

Министерството на вътрешните работи е издало разрешение бедственото положение да продължи.

Областният управител уточни, че оценката на щетите от земетресението няма да може да се прави пълноценно в сряда, тъй като времето не позволява това.

Кметът на Перник Росица Янакиева съобщи, че матурите за 12 клас и изпитите за Национално външно оценяване за седмокласниците в област Перник се отлагат за 29 май.

Решението беше взето след срещата с премиера Бойко Борисов в кризисния щаб в града.

През нощта министър-председателят Бойко Борисов посети едно от силно засегнатите от земетресението населени места – пернишкото село Витанци, и разговаря с хората, които отказват да се приберат по домовете си, уплашени от силното земетресение и продължаващите и към този момента вторични трусове със затихващ характер.

С премиера в Перник бяха още и финансовият министър Симеон Дянков, образователният Сергей Игнатов и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

#земетресение #Перник #Иво Петров #бедствено положение #Бойко Борисов #кризисен щаб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници