Вратички в ЗЗП позволиха злоупотреби с "Царските конюшни"

Вратички в ЗЗП позволиха злоупотреби с "Царските конюшни"
Източник: kanal3.bg
A A+ A++ A

Няколко скандални сделки отново насочиха вниманието към приватизацията. Оказа се, че "вратички" в закона са отворили възможностите за злоупотреби с "Царските конюшни" и за странната продажба на Дипломатическия клуб в Бояна, предаде БНР. 

Докато в сряда депутатите се изненадаха от "вратичките“ в Закона за приватизацията, се оказа, че те са били информирани за тях още преди години, но съзнателно или не призивът на експертите за затварянето им е останал "глас в пустиня“.

Дългогодишният член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация Руси Статков обясни, че продажбата на обособени части от дружество от забранителния списък за приватизация е възможно да се случи.

"Има дружества и обособени части в отделен списък, които не могат да се продават след решение на Агенцията за приватизация, а се продават след един по-особен ред. Предложение на Министерския съвет и то аргументирано предложение пред Народното събрание, което на базата на всестранен анализ, икономически, финансов и така нататък, решава дали да извади тези дружества и обособени части от този списък", добави още той.

#Царските конюшни #Руси Статков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници