Започнаха демонтирането на опасни лампи до Благоевград след 4-месечна пауза

Започнаха демонтирането на опасни лампи до Благоевград след 4-месечна пауза
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Продължава демонтажът на опасните 40-годишни лампи по Е-79 в района на Благоевград, прекъснат в средата на месец май тази година заради гнездящи в тях птици, пише БГНЕС.

На 10 май започна демонтажът лампите по Е-79 край Благоевград от местността Антените до ж.к. „Струмско”. Това се наложи, защото осветителните тела са поставени през 1977 годна, а 40 години по-късно се оказва, че са проядени от ръжда и създават опасност за преминаващите по Е-79 автомобили. На всеки един от стотината стълбове са монтирани по 6 осветителни тела.

На 19 май след намесата на експерти от РИОСВ-Благоевград демонтажът бе преустановен с мотива, че в лампите гнездят птици - от вида обикновен скорец и чавка. Скришом на няколко пъти пътно поддържаща фирма „Видно строителство” се опита да продължи демонтажа въпреки забраната на екоинспекцията, но бдителни граждани сигнализираха за своеволието.

Днес, след 4-месечна пауза, рязането на осветителните дела продължава. Остават още петнайсетина стълба. В района на демонтажа движението се извършва само в крайните десни ленти на Е-79, което е сигнализирано със съответните знаци. Демонтажът ще приключи до събота - 17 септември, уверяват от пътната агенция.

#демонтаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници