Вариантите за ремонта на софийския бул. „Дондуков“ са три

Вариантите за ремонта на софийския бул. „Дондуков“ са три
Източник: www.wikiwand.com
A A+ A++ A

Трите варианта за реконстрикция на булевард „Княз Александър Дондуков“, от паметника на Васил Левски до „Младежкия театър“, се различават основно по вида на предложената настилка на пътните платна - павета, както е досега, павета и асфалт или цялостно асфалтиране. Това стана ясно по време на обществено обсъждане на ремонта, насрочен през следващата година, предаде БНТ.

Според заместник-кмета по транспорта – Евгений Крусев, няма да се промня ширината и основния вид на тротоарите и пътните платна, които ще останат в досегашния си вид от по 5 и 18 метра съответно.

Първият предложен проект предвижда да се запазят паветата на пътните платна. Вторият - платната, предназначени за движение на автомобилите, да са асфалтирани, а трамвайните релси и паркоместата да са павирани. Вариант №3 пък планира пътните платна да бъдат изцяло асфалтирани.

Предишната реконструкция на релсовия път по булевард „Княз Александър Дондуков” е от 1992 г. В рамките на цялостния ремонт ще бъдат обновени тротоарите, уличното осветление и отводняването. Предвидени са рампи за достъп с инвалидни колички.

#Княз Александър Дондуков #ремонта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници