60 години „Интендантско обслужване“ ЕАД (обновена)

60 години „Интендантско обслужване“ ЕАД (обновена)
Източник: www.segabg.com
A A+ A++ A

 

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва днес в тържественото честване на 60-ата годишнина от създаването на „Интендантско обслужване“ ЕАД, съобщиха от Министерството на отбраната, предаде БГНЕС.

Церемонията ще се проведе от 11.00 ч. на площада в град Калофер. На юбилея на дружеството празничен концерт ще изнесе Представителният ансамбъл на Въоръжените сили. 

"На 60-годишния юбилей на „Интендантско обслужване“ мога да кажа, че дружеството е стабилно и има ясна перспектива", каза министърът на отбраната.

В последния ден на месец август стана ясно, че близо 200 000 лв. е загубата на “Интендантско обслужване” за първото полугодие. Загубата се отчита на фона на поръчките, които Министерство на отбраната започна да възлага на предприятието си.

Интендантско обслужване е търговско дружества на МО. То се занимава с изработката на униформени облекла, фуражки, украса към тях, специално работно облекло. В началото на февруари в дружеството имаше недоволство. Стигана се до там, че шивачките от „Интендантско обслужване” и жители на Калофер блокираха Подбалканския път София-Бургас на изхода на Калофер, недоволни от решението на Министерството на отбраната за смяната на изпълнителния директор на дружеството Ганчо Караджов.

Днес Николай Ненчев благодари на служителите в дружеството за усилията и доверието. По думите му, въпреки кризисните моменти, днес, са гарантирани спокойствието, работата и бъдещето на работещите в „Интендантско обслужване“.

По повод празника министърът на отбраната връчи плакет на Министерството на отбраната на директора на дружеството Емил Ботов. „Дружеството ни е способно да отговори на потребностите на нашите клиенти и на изискванията, които ни се възлагат от принципала в лицето на Министерството на отбраната“, каза на церемонията директорът Ботов.

На годишнината на „Интендантско обслужване“ ЕАД присъстваха още постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев, директорът на служба „Военна полиция“ бригаден генерал Борислав Сертов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов, генерали и офицери, заместник-областният управител на област Пловдив Георги Пилев, кметът на град Калофер Румен Стоянов, жители и гости на града.

#Николай Ненчев #Интендантско обслужване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници