Областният управител на София е готов да подаде оставка само ако се докаже престъпление

Областният управител на София е готов да подаде оставка само ако се докаже престъпление
www.clubz.bg
A A+ A++ A

 

Областният управител на София Веселин Пенев отрече твърденията на Корнелия Нинова и заяви, че се е срещнал с премиера Бойко Борисов и след разговор с него е готов да подаде оставката си, в случай, че бъде открита нередност в действията му, пише БГНЕС.

Пенев представи пред медии хронологията на цялата сага със собствеността на царските конюшни. Той обясни, че това, което се случва сега е резултат на действия, започнали още през 2003 година. През август 2005 г. тогавашният областен управител извършва законна сделка, в която се появява терминологията "замяна" на имоти, които фирма “Белисима” придобива и прехвърля 16% идеална част от терена заедно с имотите и стартира реалната продажба на конюшните.

Пенев заяви, че Асен Гагаузов е подписал договора, чрез който се стига сега до продажбата. Пенев посочи, че още през 2005 г. Гагаузов е можел да свали тази сделка.

Областният управител заяви още, че това се прави, за да се вкара клин в отношенията между реформаторите и ГЕРБ. Не става дума за грабеж, нарушаване на закона или нарушаване на финансовите интереси на държавата. “Важно е да се знае, че конкретният акт за излизане от съсобственост по Закона за държавната собственост е спазен изцяло като процедура и целесъобразност”, посочи още Пенев.

Единственото, което Пенев не можа да обясни е пазарната логика, според която човек решава да похарчи над 600 хил. лв. за земя, върху която няма право да строи, не прибира наем и не може практически да развива никакъв бизнес, с които да възстанови инвестираната сума. Това, върху което той акцентира беше, че държавата не е загубила нищо, напротив спечелила е 600 хил. лв. Но остава отворен въпросът какво ще се случи в бъдеще с тези терени, защото липсващата в момента икономическа логика за тази щедрост към държавния терен, може да има сериозно обяснение в близко бъдеще. Нещата според Пенев са политически и затова той припомни на Нинова за хилядите сделки с нейно участие, както и сделката за Пловдивския панаир. 

#София #Веселин Пенев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници