Фолксваген и китайската Анхуей Цзянхуай преговарят за съвместна работа по електромобили

Фолксваген и китайската Анхуей Цзянхуай преговарят за съвместна работа по електромобили
Източник: z-mobile.syzran.ru
A A+ A++ A

Германският автомобилен концерн Фолксваген (Volkswagen) обяви днес, че преговаря с китайската Анхуей Цзянхуай отъмъбил (Anhui Jianghuai Automobile или JAC) за създаване на съвместно дружество, което да разработва електромобили, предаде БНТ.

Фолксваген уточни днес, че двете компании вчера са подписали меморандум за разбирателство, за да оценят възможността да обединят сили в производството на коли с нулеви въглеродни емисии. Фолксваген прави нова стъпка в сектора на електромобилите, посочвайки, че ще представи 30 нови модела през идните 10 години.

Новият акцент върху щадящите околната среда коли е поставен, след като репутацията на германския концерн пострада от скандала с подправените данни за отделяните вредни газове при дизеловите автомобили. Засега електромобилите нямат голям дял на световния автомобилен пазар. Компаниите обаче работят по тях с надеждата разстоянието, което може да се измине с едно зареждане на акумулаторните батерии, да се увеличи и да покрият по-строгите изисквания за отделяните вредни газове.

 

#Volkswagen #електромобили

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници