Токио се подготвя за наводнения и свлащича заради тайфуна Малу

Токио се подготвя за наводнения и свлащича заради тайфуна Малу
A A+ A++ A

 

Тайфунът Малу, 13-ти за сезона в Азия, настъпва в сряда сутринта към японския югозапад. Той носи вероятността мощни дъждове да залеят голяма част от страната и риска от наводнения и свлачища, пише БГНЕС.

Два мощни циклона преминаха наскоро през част от архипелага и причиниха смъртта на най-малко 20 души в североизточната част. Няколко остават с неизвестна съдба.

Малу е по-малък, но се съчетава с дъждовен фронт и носи проливни дъждове в югозападната и централната част на страната. Частично ще достигне и до северната и източната.

В сряда сутринта той се намира южно от Кюшу и вероятно ще напредва на североизток и ще достигне южната част на главния остров Хоншу където може да навлезе навътре и след това да се стовари върху Токио в четвъртък през деня. Столицата ще бъде обилно напоена още в сряда, предвиждат местните синоптици.

Националната метеорологична агенция предупреди жителите на няколко региона за проливни дъждове, наводнения, свлачища и възможно образуване на торнадо.

Рисковете са по-големи на някои места, през които вече преминаха другите тайфуни. Почвите са напоени с вода до краен предел и реките са вече с много високи нива.

Между 20 и 30 тайфуна преминават всяка година през Азия. Половината от тях засягат Япония. 

#наводнения и свлачища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино