Директорът на полицията в Благоевград уволнен заради ареста на Бачев

Директорът на полицията в Благоевград уволнен заради ареста на Бачев
Източник: viaranews.com
A A+ A++ A

 

Директорът на благоевградската полиция е подал оставка заради пропуски и престараване на подчинените му, предаде БГНЕС.

Както информирахме вчера, по искане на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев подаде оставка и тя незабавно бе приета. По информация на МВР поводът е превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани. Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

Всичко това става заради един кукерски курбан, организиран в село Черниче, община Симитли, на 19 август. На него Методи Бачев, съуправител на фирма „Агромах”, изрича по микрофона обиди по адрес на Бойко Борисов. А хора с това имен много, Бачев не е казал „премиера”.

Полицията обаче узнава за това едва на 30 август, когато е публикуван запис от купона в благоевградски информационен сайт. Служителите на полицията, били на „събитието”, не са информирали ръководството, че е имало такова нещо, и че всичко е било нормално.

След „проспиването” на скандала, следва престараването. Задържан за 12 часа е Методи Бачев. Той никак не е случаен човек - фирма „Агромах” миналата година за 4 месеца довърши и пусна в експлоатация забатачения ЛОТ-4 на АМ „Струма” от Сандански до ГКПП Кулата. Пак „Агромах” спечели и търга за строителството на ЛОТ-3.1. на автомагистралата от Благоевград до Крупник, което трябва да започне тази есен.

Казаното от Бачев е обида, която не е тежко престъпление. А и няма данни за подадена жалба от страна на „обидения”. Няма данни за образуване на досъдебно производство. Така задържането на Бачев се оказва неправомерно. Самият той е казал, ще е бил изнудван от собственика на благоевградския информационен сайт, преди да публикува видеото.

Самият премиер каза вчера, че няма да коментира пияници. „Те и политиците говорят глупости, а след това в съда се чудят как да се извиняват”, каза Борисов.

Как ще се развие от тук нататък скандала, остава да гадаем. Говори се за очаквани още две оставки в ОД на МВР-Благоевград.

Росен Танушев е на поста от близо година, след като предшественикът му Христо Разсолков стана директор на полицейската дирекция в Пловдив. Така Танушев си отива, поемайки вината за бездействието и действието на подчинените си. При това след няколко успешни удара в последно време срещу наркоразпространението в областта.

#Румяна Бъчварова #ОДМВР-Благоевград #Росен Танушев #Черниче #община Симитли #Методи Бачев #Бойко Борисов #ГКПП Кулата #Росен Танушев #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници