„Газпром“ не са потвърдили участието си в конференцията за газоразпределителният център „Балкан“

„Газпром“ не са потвърдили участието си в конференцията за газоразпределителният център „Балкан“
Агенция Фокус
A A+ A++ A

 

Газоразпределителният център „Балкан“ в района на българския град Варна ще струва на инвеститора между 1,2 и 2 млрд. евро, предаде руското електронно издание ТЭКНОБЛОГ, позовавайки се на българската преса, съобщава Агенция "Фокус".

От „Булгаргаз“ са представили четири бизнес-модела за реализиране на проекта, като разликата в цената от 800 млн. евро зависи от варианта на окончателния проект, който ще се хареса на потенциалните инвеститори, каза изпълнителният директор на компанията Георгий Гегов.
Всички проекти ще бъдат представени на международна конференция във Варна, което ще се проведе на 5 септември. На форума ще участват поне 35 големи международни газови компании, финансови организации от Европа и инвестиционни фондове.
По-рано медиите съобщиха, че от „Газпром“ същи смятат да участват, но така и не са потвърдили участието си, макар участието на експертите им да е важно, защото доставките на руски газ по дъното на Черно море, като частичен вариант на „Южен поток“, е един от четирите варианта за доставки на синьо гориво до „Балкан“.
След избора на бизнес-модел и извършване на предварителни проучвания ще стане ясна и окончателната цена на българския хъб, но това ще стане в края на следващата година, ако проектът въобще се случи.

#струва #1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници